Friday, March 27, 2015

ISYDDE ERMER ...

Jippi, endelig ferdig med to store prosjekt! 

Original 'Marius' strikket i 'Peer Gynt' fra et gammelt mønster og genseren 'Oslo' strikket i Sandnes garn 'Alpakka' fra deres hefte, tema 35, Norske ikoner. 

Begge genserne er strikket nedenfra og opp, må bare nevne det, da det er så mange nye mønster som strikkes ovenfra og ned…. begge har ermer som skal syes i, derfor 'isydde ermer'

dette har jeg jo gjort før, skulle ikke være noe problem….. Men, nå har jeg lest på blogger,  og sett på 'you tube' at ermer skal syes på for hånd, ikke på maskin, slik jeg har gjort før….

Jeg leste på blogger og jeg så på 'you tube' klipp, brukte 2 dager på å finne ut at dette ikke var noe for meg, det ble ikke fint, det endte som ordtaket sier 'det enkle er det beste', opp til symaskinen, svupp, svupp, sy på ermer og sy til belegget på baksiden, hvorfor gjøre det vanskelig….

Nå håper jeg at mottakerne blir fornøyd…

TAKK FOR AT DU STAKK INNOM BLOGGEN MIN,
HA EN FIN HELG!

20 comments:

Stine said...

Så fin oslo var i lysegrå, jeg har strikket den i mørk som møsteret :) Heldig mottaker! Jeg tyr selv til håndsydd, men vet det blir like fint med maskin! :)

Oddbjørg said...

Flotte gensere! Har dette heftet. Skal strikke Nancy-kofta til ei av døtrene mine. Sjøl syr jeg for hånd, men det er nok en vanesak.
God helg!

Sylvia said...

To flotte gensere.
Det er ikke måten man gjør det på, men resultatet som teller!
Jeg bruker kun symaskin når jeg skal sy klippesømmene, og ellers gjør jeg resten for hånd. Men det er fordi jeg synes det er best for MEG.
Jeg strikker blå Marius nå, som du har strikket. Jeg gleder meg til mønsteret, for nå er jeg lei av å strikke med en farge, på pinne 3.
Ellers er det frihelg, jippi!!!! Rødvin og The Voice, nå koser jeg meg. God helg til deg også. Klem

Flowermouse Design ❀ Lone said...

Heldige mottakere!!!! Og helt klart symaskin på meg også!!! Fine gensere du har strikket og mye arbeid!! God påske til deg!!

Ingunn said...

Fine gensere og fint isydde ermer! For hånd eller med maskin spiller ingen rolle.
Det viktiste for meg er at det er "isydde ermer". Det er jo så mange som syr i armene nå for tida. Strikker dem gjør de også. Forstå det den som kan!

Kan melde om strålende vær, godt med nysnø og 5 minusgrader.

Riktig god påske!

Klem fra Ingunn

Monstermønster said...

Flotte gensere!

Greta Buhagen said...

Hei. Flotte gensere du har fått ferdig her. Eg strikker no min første oppe fra og ned. Veit ikkje om eg liker det så godt. Tror eg går tilbake til å starte nedenfra og opp. Det er jo det eg er vand med. Og gamle damer må ha det slik dei er vand med. hehe. Syns dine gesere vart fine og du er flink til å montere dem. Eg setter vekk den jobben eg. HAr fått ei som an det og gjer det mye. Ikkje ofte eg skal ha gjort det og da er det greit å ha ei som kan. Håper du får ei flott påske sammen med dem du er gald i. Påkseklem fra meg

Bodil said...

Kjempefine gensarar du har strikka. Litt av ein jobb. Fine isydde armar. Eg gjer det som regel slik eg er van med. Ha ei fin påske :)

Monica Gullesen Hansen said...

Så fine dem er. Beundrer dere som tørr å klippe og sy. Har gjort, men jeg ender opp med å bare strkke raglan eller rundsal. God påske til dere.

Sollemor said...

Kjempefine gensere! Jeg strikker en jakke ovenfra og ned for første gang, og liker det, men ser at det kan være fordeler med isydde ermer. Bl. a. blir selve strikketøyet mer håndterlig i flere deler.

Fjordheim said...

Den grå genseren der var kjempefin.
Flotte begge, men min favoritt er den grå.
Takk for koselige kommentarer
ønsker deg ei herlig palmehelg :)

AnnetteK said...

Så flotte gensere.
Og det viktigste er ikke hva alle andre gjør, men at man gjør ting på den måten man selv er fortrolig med, og at man blir fornøyd med resultatet!

God påske!

Barwitzki said...

Jeg liker dine genseren, så herlig har
du strikkt :-)) Ermer og sy - jeg må prøve - hvis jeg har ferdig strikkt -
men det bruker tid... enda :-) og jeg vil studere youtube også...
I alle fall Mariusen er veldig fint.
Og Oslogenseren er deilig mønsteret med lysgrå. Glede å se!!!
Ha en riktig fin søndag... vi har grå og kald, men hyggelig hjemme. Klem Viola

LisaM said...

Kjempefine gensere!
Riktig god påske:-)

mimouna said...

To fine gensre! Noen ganger er det beste å gjøre ting slik man er vant til, og slik man synes blir penest. Men det er greit å prøve ut nye metoder også, noen ganger kan man få en lite eureka-opplevelse.

Monica Midtun said...

Flinke flinke deg :) Virkelig flotte gensere.

Ønsker deg fine Påske dager

Klemmer Monica

Torill said...

Så fine gensere! :)

Husmannsplassen i Hidlesundet said...

Så flotte gensere du har strikket!
Ønsker deg og dine en riktig god tur. Ta med strikketøyet på flyet:-) Det er faktisk lov. Spennende å høre etterpå hvor dere har vært.

God påske og herlig ferie.

klem fra Hjørdis

Hege Fjeldheim Wiik said...

Så fine gensere, Hanne. Og så fin blogg du har. Sikkert ett dumt spørsmål, men men syr du alt med ermene på maskin? Holder på med en jakke som skal ha isydde ermer, kanskje jeg skal prøve det? God påske til deg :)

Made by KKann said...

Flotte gensere.
Jeg monterer med maskin!!
Ønsker deg fine fridager, gode turer, god strikking og God Påske.
KlemKKann